• Current Donation Goals

Marky

The "Hose 10" Mod - BE/BH

247 posts in this topic

What's the best way to get my engine bay nice and shiny? Spray degreaser on everything without hitting electrics?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebus

Ok, easiest way, cut the hose, block both exposed ends, and done. That's it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Off topic, but can I spray degreaser over everything in my engine bay then hose it off?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wouldn't, and you're right we do have a "dumb question thread" for this stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Marky said:
I wouldn't, and you're right we do have a "dumb question thread" for this stuff

Ok, right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Marky said:
Yep

Just remove the tee-d off hose, put a straight pipe from mani to BOV (as per any other car), and from memory down at the inlet pipe there\'s a plastic T for the hose you removed and 10 to both join to the inlet pipe - just whip that out and put 10 straight onto the inlet instead

I think it's this actually.

I think I feel confident about this now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to say I've blocked hose ten off and I'm driving the car like this. First impression is the primary boost has moved up to like 3 - 3.5k and when it hits it very quickly goes up to 4-5k but there's no second turbo boost happening here that I'm aware of.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah that's not the effect it should have, the effect is purely to bring primary boost on quicker

Doesn't your car have a pre-existing issue of some sort anyway?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Marky said:
Yeah that's not the effect it should have, the effect is purely to bring primary boost on quicker

Doesn't your car have a pre-existing issue of some sort anyway?

Hmm well it seem's like it's working in the opposite direction then. I thought I had an issue with the secondary not coming on as early as I thought it should be and sometimes feeling like it doesn't boost at all. As far as I know my primary has always worked pretty normal.

All I've done is pulled hose 10 off, taped it and taped off the tee it came off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah tape is not what I'd suggest to seal 15psi

WTF are you doing man, even I'm not that half-assed

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Marky said:
Yeah tape is not what I'd suggest to seal 15psi

WTF are you doing man, even I'm not that half-assed

Ok right, better check the tape hasn't been blown off then. Is there some sort of plug I can get to block hose ten off?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a quick diagram I found on subyclub.com

Before

4DE52696-2AA6-4171-BF9E-FD9C49E7EFF4_zps

After

69A689D4-EC1C-4691-B378-3A4B038B55AD_zps

Hope that helps....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok did this mod and get 0.7bar on 1st and 1.0bar on 2nd... not that great really... maybe because its auto??

Share this post


Link to post
Share on other sites

i was getting 0.5psi on 1st and 0.9psi on 2nd before this mod, ive got GFB BOV set to full recirculation

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try giving the primary boost solenoid in the F/L guard a cleanout:

Primary_Boost_Control_TT_004.jpg

Edited by Rosssub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok cool thank man,what should i use to clean it?? if i put the BOV to 100% venting it's backfiring like crazy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use the green plugs under the dash to put the car into test mode so all solenoids start pulsing. Then pump some carby cleaner through the solenoid as it opens/closes.

Backfiring during deceleration or when you button off? Venting makes them run rich when the BOV vents.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i got the clean but cant see were the primary boost solenoid is.... feel like a big noob, is it next to battery??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now