Marky

Dash doing weird Sh!t

7 posts in this topic

Bought a car knowing it had this issue... now not sure how to fix

 

Short version - the dash gauges play silly buggers. The fuel gauge will periodically give up, and drop from wherever it is to 0 over about 45 sec, then perk back up. Temp does the same, and the rev counter has just once decided to just read 0 while the motor was running. 

 

Where should I start - is this likely to be a dash cluster issue or earth related? Alternator looks to have been already replaced, and it has one of those stupid Japanese earthing kits from battery neg to anything unboltsble 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad ground - check your battery voltage - alternator output voltage - had similar fault with dieing alternator - seemed fine but lights would come on dash and gauges going on/off

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd check the dash itself, or test the earths to the dash plugs. Could be dry/cracked solder too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... and get rid of the stupid earthing kit !

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

naw c'mon you know they dont do bad things, test have shown a slight increase in voltage to the firewall area etc

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, newsuba said:

... and get rid of sell the stupid JDM as f*ck earthing kit to some clown on eBay

 

You're full of great ideas 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Forum Statistics

    36,738
    Total Topics
    520,429
    Total Posts