ReillyRza

Boost problems

10 posts in this topic

So I recently had an issue I thought was fuel related. Done pump, filter and regulator and got pressure about where it should be.

It now appears to be boost related..

I get to about 0.8bar (or pretty much where VOD would take effect) and it cuts itself back to .5, jumps to 0.8 and back to. 5 and so on.

I'm truly stuck with ideas now and not sure who in New Plymouth i could take it to.

Any help greatly appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BOV only mod engine related.

Car had engine replacement. Ran good for a couple of weeks then this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd be going over every inch of vac/pressure hose and make sure there's none broken or disconnected, and all going to the correct place.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was the stock bov replaced before or after it started having issues?


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well before. Was running on a trip out of town. A couple km from home it starting having this problem. Can't find any problems with any vac hoses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got her scanned. Apparently a stuck IAC valve. Will replace that this weekend then hopefully all sorted.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recent Status Updates

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Forum Statistics

    38,344
    Total Topics
    542,346
    Total Posts