Sign in to follow this  
nicko252

Legacy wagon keeps stalling.

Recommended Posts

Hi. I have a '96 Legacy wagon (just recently purchased). The car has been stalling, on average very 20-40km or so. It's happened when idling at the light, driving at 50kph on the flat, driving uphill, coasting downhill... so apart from on the open road, pretty much every situation. Can be restarted imediately no problem, but just wondering what the issue might be? Thanks in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it hard to start? Could be crank angle sensor?? I've had a nissan sr20de that had a range of problems and the crank angle sensor caused random stalling and hard starting. Sometimes the van refused to go over 60kmh. 

 

If it were me I'd go through and check pcv hoses, throttle body, spark plugs, leads, check it's getting good fuel pressure, iacv, afm, start with the basics.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22/11/2020 at 10:10 AM, swamp said:

Is it hard to start? Could be crank angle sensor?? I've had a nissan sr20de that had a range of problems and the crank angle sensor caused random stalling and hard starting. Sometimes the van refused to go over 60kmh. 

 

If it were me I'd go through and check pcv hoses, throttle body, spark plugs, leads, check it's getting good fuel pressure, iacv, afm, start with the basics.

 

Nah, starts fine both at beginning and after stalling. 

On 22/11/2020 at 9:11 AM, Bugle said:

Its automatic?

Sorry, yes auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this