Sign in to follow this  
Gripless

Dead aircon panel - help?

Recommended Posts

 

 

https://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/2008/Impreza WRX STI 2008/

using the diagrams above I've checked the fuses and the relays swapped around that I can find.

the AC panel is still dead. this makes the fan, AC and rear defogger all useless.

 

nothing else is having issues, i.e. Dash and clock panel that share fuses are all ok. Doors etc still lock that shares the BCM.

 

 

the panel died when the AC pump clutch was rubbing and I pulled the relays in the engine bay looking for the burning smell. The car wasn't running at the time. Had to cut the belt to stop the AC clutch rubbing in the end.

the panel was working up until then.

 

 

so either I have 2 dead relays in the engine bay

the panel has failed

the BCM unit has failed only to the AC area.

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So i assume you’ve tested the plug on the back of the unit so ensure there is 12volt across all pins that should have so based on those diagrams?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No that's next to test every 12v and ground. 

Didnt have a meter with me today.

 

ahvent found the fan motor relay yet either but that's unlikely to be the issue.

Edited by Gripless

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I finally got a chance to look at this

 

seems fuse 22 and the aircon panel pins are getting 3v not 12v. Only thing it passes through unique seems to be a push button start relay #2. The rest of the circuit is working as the mat feeds start relay #1 and since the car runs that has to be ok. 

 

Time to find a replacement starter relay. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


so I finally got a new battery which died before Xmas.
checked fuses.

Even swapped some around or replaced for good measure. 


even swapped the relay IG2 (and IG1) out but where is the accessory relay...

http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/2008/Impreza WRX STI 2008/contents/data/pdf/wi-18780e.pdf

 

this has it in B426 which is where?

and it appears to be big older style one from the pin out at the bottom of the page. 
 

there are 5 matching relays on B425 next to the drivers fuse panel. IG1 and IG2 plus three others I have no names for. 
 

PS B386 for the blower is in the passengers foot well dead center below and behind glovebox. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yay it’s a relay stuck to the side of a panel

 

571495083504.png

 

Now to find out the part number and what the other relays I have in that panel are. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites


note Fig 183 which covers some of those relays is under automatic transmission even if you have manual transmission. 
 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice find. I just blindly moved every relay with the same model over one slot last weekend while trying to solve my issues haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

😭 so no relay there at all 

left edge relay panel is only thing I haven’t got relays to swap out. 
still have blower fan ones as well. 
but that wouldn’t stop the rear deficit and act as well. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

FYI the issue is a fuse on the BACK of the drivers side normal fuse box.

 

FU Mr Subaru why a fuse on the back of a fuse box?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this