2010STI

Vibration when driving above 90km/hr

Recommended Posts

Hello guys,

 

Does anyone else experienced an issue of periodic small vibrations when driving at 90km/hr and above. I can confirm its not he tires/wheel balancing/alignment as all those has been checked and changed all 4 tyres. Any recommendation for a specialist around Wellington or any other parts to be checked? Any help will be very much appreciated. 

 

Thanks,

K

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you describe the vibration more precisely? Can you hear it or just feel it? Can you feel it through the steering wheel... or brake pedal etc. You say periodic... does that mean always above 90, or only above 90 but not all the time? Does it happen only on certain road surfaces?

Edited by Loren

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, Loren said:

Can you give some more info?

Recently had to do a replacement of front left lower arm after hitting a curb. 

After the repairs, it started giving a small vibration if the steering is straight or taking a right curve in motorways. When doing a left curve, the vibration stops and its all smooth. The vibration is periodic maybe 1 second interval each. Vibration can be heard and can feel in the steering wheel. 

Its not happening at city speeds and I cannot feel anything at all. even till 80km/hr. It starts from 90km/hr. 

 

Apologies I didn't put all the info in the beginning as I am new here and thought the Forum might be inactive. Wasn't expecting a quick response. You rock!

 

Thanks in advance. 

Edited by 2010STI
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Loren said:

Maybe the wheel bearing is screwed.

Can you suggest any good places where I can get this checked in Wellington? 

The guys where I took my car charged me an hour's rate and said they cannot find any issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be a buckled rim, Wellington roads are terrible. If the rims are aftermarket it happens a lot. Has it been wheel balanced? Another thing you can try is rotate your wheels, front to back. See if that changes the behaviour

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.