Jump to content
Please check your junk folder for registration emails ×
  • Current Donation Goals

    • Raised $0.00

The "Hose 10" Mod - BE/BH


Marky

Recommended Posts

  • Admin
1 minute ago, TNHSTI said:

 

Hmm that's very confusing then as it would appear after reading through all 10 pages in this thread that people with Rev D have done it...

 

Well, the thing is that you're changing of the hoses on the revisions A/B/C to match what Rev. D should be. 

 

So if you're changing something on the Rev. D, then something ain't right haha. 

Also, since Rev. D is reflashable, just take it to SAS and get a tune :P Safer and better than doing a mod to bring boost pressure up haha

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Dairusire said:

 

Well, the thing is that you're changing of the hoses on the revisions A/B/C to match what Rev. D should be. 

 

So if you're changing something on the Rev. D, then something ain't right haha. 

Also, since Rev. D is reflashable, just take it to SAS and get a tune :P Safer and better than doing a mod to bring boost pressure up haha

 

 

Okay cheers thanks for that - who's SAS by the way?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hi!

 

i did the Hose 10

mod in a BE5 D 2001/12 with re-written ECU BOV Center pipe and Back pipe changed, i was running almost the same as without the mod with the difference of when hitting 4.000+ rpm the engine started to knock, so I reverted it again. But no idea why it was knocking too much boost? Vacuum leak?

 

i live in Japan and petrol is 96 to 100 Ron so I wouldn’t  say it was caused by low quality petrol, and after i reverted it works totally fine solid boost all range and knocking is gone! 

 

Shall i try the Hose #1 mod? 

 

Cheers from Japan! 

 

Instagram: @subarulegacyrsk

Edited by BE5DRSKJAPAN
Link to comment
Share on other sites

  • Admin
2 minutes ago, BE5DRSKJAPAN said:

Hi!

 

i did the Hose 10

mod in a BE5 D 2001/12 with re-written ECU BOV Center pipe and Back pipe changed, i was running almos same as without the mod with the difference of when hitting 4.000+ rpm the engine started to knock, so I reverted it again. But no idea why it was knocking too much boost? Vacuum leak?

 

i live in Japan and petrol is V-Power so I would say it was caused by low quality petrol, and after reverted works totally fine solid boost all range and knocking is gone! 

 

Shall i try the Hose #1 mod? 

 

Cheers from Japan! 

 

Instagram: @subarulegacyrsk

 

Hiya! 

 

The Hose 10 mod only works on earlier gen legacys. The reason being, is because the hose 10 mod, actually brings the cars in line with how the revision D is setup ;) 

 

Cheers,

Dairusire

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Dairusire said:

 

Hiya! 

 

The Hose 10 mod only works on earlier gen legacys. The reason being, is because the hose 10 mod, actually brings the cars in line with how the revision D is setup ;) 

 

Cheers,

Dairusire

I see! Though so but wanted to try anyway!  Might the hose #1 mod will have same reaction? 

Link to comment
Share on other sites

  • Admin
2 minutes ago, BE5DRSKJAPAN said:

I see! Though so but wanted to try anyway!  Might the hose #1 mod will have same reaction? 

 

haha well it's always good to try things out :)

 

Should post up some photos of your car on the forums! I'm sure some people on here would be interested to see more JDM goodness.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Dairusire said:

 

haha well it's always good to try things out :)

 

Should post up some photos of your car on the forums! I'm sure some people on here would be interested to see more JDM goodness.

 

 

Sure will upload some pics after resize them to 2mb lol

 

I have an instagram for my car thou! 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hello guys,

I read all the threads line by line and was eager to implement the hose 10 mod on my 1999 GF-BE5 (BE5A48T). So, I did exactly that. What I noticed:

1. Boost is good at lower rev range and it was really fun, however, I only got 0.4bar = 8psi on primary.

2. But boost tend to drop soft at higher rev range, looks like secondary Turbo not kicking after the mode.

 

I noticed, there is also another T piece (as encircled red in attached image) connecting three lines: hose 10 that goes into a metal piece (encircled yellow) and another hose 10 which comes from behind the battery side and then to third hose that comes from Turbo intake beneath as shown.

The blue hose is the one I have disconnected and blocked from first T between BOV and intake Manifold then ran straight grey hose as highlighted green.

(DWf8yph.jpg?1).

 

How do we handle the second T piece? Could it be the one making me not achieve the best end result?

 

 

 

Edited by dunky
Inserting image link
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

So the atmosphere no.10 hose and the no.10 hose from bbod line both t off and go into inlet. so do you leave that little t section in place and run both atnosphrre line and bbod into t piece. Because you cant just run bbod no.10 line straight to inlet as that would expose atmosphere line that comes from guard?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 8 months later...

I was messing around with this the other day and found out something interesting.

 

If you swap lines 5 & 6 (if I remember correctly)

And then do the hose 10 mod.

 

You will see the turbos boost up to 23-24 psi, it did not trigger error 66 either.

 

Obviously running this high boost on a stock engine is tempting fate, but it did absolutely rip

 

This was on my rev a gtb

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...